Besökare

Besökare online idag månad totalt

Sidor

Välkommen upp i mitt klätterträd!

Mitt foto
Mitt namn är Malin Bergroth och det är här mina tankar och funderingar existerar. Jag är en glad tjej som har 5 barn. Sofie (95), Madeleine (97), Hanna (07), Lucas(10) och Nova(11).

fredag 2 april 2010

BVC

Igår var vi till BVC för den vanliga vägningen, väl där berättade vi om att Lucas är förkyld och har en hemskt rosslig hosta. Sköterskan sa då att om vi ser att han blir blå runt munnen ska vi kontakta sjukvården genast. Medan han ligger på skötbordet tycker hon att han är lite blå runt munnen så hon går ner på VC och hör sig för om det är någon läkare som kan ta sig en snabb titt på honom. Vilket det finns.

Så först blir det vägning och mätning och sedan en trappa ner till VC och läkarundersökning. Där vi först får gå till lab och de sticker stackars lilla Lucas i fingret för en snabbsänka. Sedan får vi träffa en läkare som lyssnar på honom och tittar i öronen vilka ser fina ut och sänkan är bra med. Men han ringar barnkjouren på sjukhuset för att rådgöra med de och de vill att vi åker upp.

När vi kommer upp dit tar de en temp (37,2 grader) och sätter på en pulsmätare som också mäter hur bra han syresätter sig. Den visar att han syresätter sig 99-100% så det är absolut ingen fara. Läkaren kommer in och lyssnar på hans lungor och de låter rena. Hon säger att det kan vara RS-virus, men iom att det inte är någon särskild behandling för detta tycker hon att det är onödigt att ta något prov för att kolla detta. Så länge han inte är andningspåverkad gör de ju inget speciellt. Och i dagsläget ligger slemmet i övre luftvägarna, så det blir till att hålla koll på honom och hans andning.

För att sammanfatta gårdagen så slutade ett helt vanligt BVC besök med ett akut besök på barnkliniken på sjukhuset innan vi åkte till Hofors för Lucas första påskfirande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar